Ghid de acomodare in Timisoara

Bine ai venit pe aceasta pagina de turism medical a Clinicii Vitta

Pacienții din întreaga țară ni se adresează tot mai mult datorită serviciilor pe care le oferim, de supraspecialitate în chirurgie plastică. Conceptul de turism medical se referă la deplasarea pacientului pe distanțe mai mari, cu scopul de a beneficia de servicii medicale de performanță.

Vitta Clinic product by Bestetic

Pentru că nouă, celor de la Vitta Clinic, ne place să venim întotdeauna în ajutorul pacienților noștri, am conceput acest ghid cu scopul de a vă facilita șederea în Timișoara. Astfel, timpul petrecut în capitala Banatului se poate concretiza, pe lângă beneficiile tratamentului primit, prin experiențe și amintiri frumoase.

Poți viziona mai jos, în engleză, un ghid video cuprinzător despre istoria orașului Timișoara și principalele ei atracții turistice.
Following the link below you can watch a comprehensive video guide about the history of the town and the main tourist attractions in Timisoara.

Despre Timișoara

Timișoara – orașul traversat de multiculturalism, artă stradală, festivaluri interesante, parcuri superbe, oameni faini și, bineînțeles, râul Bega. Poți transforma ușor vizita ta cu scop medical într-un city break de vis, indiferent dacă ești genul de persoană care preferă ieșirile într-un restaurant mai fancy, plimbările prin aer liber sau admirarea stilurilor arhitecturale și vizualizarea galeriilor de artă.

Cunoscut și sub denumirea de “Mica Vienă”, Timișoara este casa multor clădiri impresionante, cu o arhitectura influențată de stilul vestic al secolului al XIX-lea. Proiectate de către arhitecti maghiari și austrieci, clădirile istorice se regăsesc astăzi prin toată zona centrală a Timișoarei.

Tot Timișoara a fost și primul oraș din Europa, și al doilea din lume, care a introdus iluminarea stradală. Astăzi poți beneficia de avantajele iluminării stradale în timp ce te plimbi prin parcurile timișorene, dacă alegi să faci asta pe timpul nopții. În cazul în care îți plac plimbările, trebuie să știi că, în acest oraș, cele mai frumoase parcuri sunt interconectate, ceea ce înseamnă că poți petrece ore întregi de plimbări liniștite departe de zgomotul orașului, înconjurat de natură.

Ce putem face/vizita în Timișoara?

Desigur, există multe aspecte interesante care merită menționate, așa că o vom face, pe scurt. De câte ori ai ocazia să te întorci în timp și să retrăiești sau să descoperi amintiri uitate? Ei bine, Timișoara îți oferă această oportunitate, poți încerca să vizitezi Muzeul Consumatorului Comunist pentru a regăsi amintirile din copilărie sau pentru a înțelege mai multe despre istoria locuitorilor. 

Dacă adori să încerci restaurante noi în fiecare loc pe care îl vizitezi, atunci ai ajuns în locul potrivit, de la terase situate pe malul râului Bega, la restaurante cu istoric și specialități de toate felurile, nu ne îndoim de faptul că vei găsi ceva pe gustul tău.

Vezi mai jos un videoclip dacă ai nevoie de mai multe idei despre ce poți face în Timișoara? Urmărește acest scurt clip pentru a afla ce e de văzut prin “Mica Vienă”.

Timișoara, pe repede înainte! Crezi că nu vei avea timp să vizitezi toate locurile interesante? Clipul de mai jos îți prezintă rapid cele mai reprezentative zone ale orașului, astfel încât vei putea alege din timp ce anume constituie un “must see in Timisoara”.

Clinica de chirurgie plastică și chirurgia mâinii Timișoara – Clinica Vitta

Acest ghid se adresează pacienților noștri, ai clinicii Vitta Clinic, care vin din alte localități, în scop medical, și doresc sau sunt nevoiți, din diverse motive, să petreacă mai multe zile în Timișoara.

Activitatea Vitta Clinic este focusată pe chirurgia mâinii și pe chirurgia tumorilor tegumentare, ambele făcând parte din specializarea de chirurgie plastică.
Dacă dorești să vezi mai multe detalii despre clinica noastră, le poți accesa aici – Clinica Vitta Timișoara.

Pentru localizarea clinicii pe hartă sau pentru navigare poți consulta harta aici pe Google Maps Vitta Clinic.

Transport: Cum poți ajunge la clinica Vitta cu alte mijloace de transport?

Clinica este în Timișoara în zona Lunei. Ca mijloace de transport recomandăm:

 • Uber – preferatul meu, care necesită instalarea aplicației pe telefon și crearea unui cont de utilizator, asociat cu un card bancar,
 • Taxi Tudo – tel (+4) 0256-945 sau (+4) 0744-449-942 ,
 • Mijloace de transport în comun – legăturile sunt accesibile pe Google Maps

Loc de parcare: Unde puteti parca mașina personală?

Dacă vii la noi cu mașina personală, vei avea nevoie de un loc de parcare. Aici avem o veste bună: clinica este situată într-o zonă liniștită, ferită de aglomerație și zgomot. Există disponibilitate mărită de locuri de parcare, trei locuri de parcare în fața clinicii și multe alte locuri de parcare în imediata apropiere. Pe strada clinicii Vitta NU este percepută taxă de parcare – parcarea este liberă.

Pentru parcarea autovehiculelor în zona centrală a Timișoarei se percepe taxă. Taxa se poate achita cu ajutorul telefonului mobil prin mesaj sms – consultă aici regulamentul de parcare din Timișoara.

Recomandări pentru locuri de cazare frumoase și confortabile:

 • Casa Calfelor Kolping Timișoara
  Este situat la 800 m de clinică și 10 min pe jos. Pacienții Vitta Clinic beneficiază de discount la acest hotel. Pentru discount – rezervarea la hotel se face doar telefonic, urmând ca la sosirea în hotel să se prezinte confirmarea programării de la Clinica Vitta.
  Adresa: Strada Doctor Ioan Bontilă nr. 12-14, Timișoara. Pentru orientarea pe hartă apasă aici
  Tel (+4) 0757021716
 • Garden House
  Este situat la 500 m de clinică și 6 min mers pe jos.
  Adresa: Strada Tigrului nr. 25, Timișoara. Pentru orientarea pe hartă apasă aici
  Tel (+4) 0722-228-021
 • Hotel Vanilla
  Este situat la 1 km de clinică și 13 min mers pe jos.
  Adresa: Bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 57, Timișoara. Pentru orientarea pe hartă apasă aici
  Tel (+4) 0256-202-129
 • 1 Hotels
  Este situat la 1,1 km de clinică și 13 min pe jos.
  Adresa: Strada Aurel Păunescu Podeanu nr, 137, Timișoara. Pentru orientarea pe hartă apasă aici
  Tel (+4) 0724-527-599
 • Hotel Check Inn
  Este situat la 1,4 km de clinică și 17 min mers pe jos.
  Adresa: Strada Miorița nr. 11, Timișoara. Pentru orientarea pe hartă apasă aici
  Tel (+4) 0356-829-928

Obiective turistice timișorene care merită vizitate:

 • Bastionul Maria Theresia – este singurul bastion care mai există din cetatea Timișoarei. A fost construit în anii 1728–1732, în perioada apartenenței Banatului la Imperiul Austriac. În cadrul Bastionului se poate vizita și:
 • Piața Victoriei cu
 • Piața Unirii – cu următoarele puncte de atracție turistică:
  • Domul Catolic – Catedrala romano-catolică „Sfântul Gheorghe” – Catedrală emblematică din secolul XVIII cu arhitectură barocă somptuoasă. Monumentul este realizat în stil baroc din cărămidă și are decorații din piatră și stuc. Frecvent se organizează aici concerte de orgă
  • Palatul Episcopal Ortodox Sârb – construit între anii 1745-1748, cu o arhitectură realizată în stil bizantin
  • Casa sau Palatul Brück – este o clădire din Piața Unirii din Timișoara. Construit în 1910 cu o arhitectură în stilurile Art Nouveau și Secession, cu un caracter ușor eclectic
  • Palatul Baroc cu Muzeul Național de Artă Timișoara – Palatul Vechii Prefecturi, denumit și „Palatul Baroc”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timișoarei. Actualmente găzduiește Muzeul Național de Artă
 • Muzeul Consumatorului Comunist – un muzeu care îți trezește amintiri

Piata Unirii – Domul catolic
turism medical


Piata Victoriei – Catedrala Mitropolitana
turism medical

Plimbare și relaxare în natură:

 • Parcul Botanic
  Pentru orientarea pe hartă vezi aici 
 • Parcul Copiilor
  Pentru orientarea pe hartă vezi aici
 • Parcul Rozelor si malul Begai
  Pentru orientarea pe hartă vezi aici
 • Parcul Central
  Pentru orientarea pe hartă vezi aici

Locuri pentru shopping:

Restaurante cu mâncare delicioasă:

 • Signature Mediterranean Cuisine & Beyond – restaurant mediteranean situat în Piața Unirii – vezi locația aici
 • Pepper – Steak & Shake – Steakhouse / tapas / wood fire oven / burgers / pizza / veggie – situat în Piața Unirii – vezi locația aici
 • Locanda Del Corso – restaurant italian – vezi locația aici
 • Sabres – restaurant mediteranean cu specific pescaresc – vezi locația aici
 • Homemade – totul pregatit și servit ca acasă – vezi locația aici
 • Food Court-ul din incinta Iulius Mall

Așadar, cine spune că turismul medical nu se poate transforma într-un city break reușit, plin de amintiri frumoase? Timișoara, sau mica Vienă, cum era denumită odinioară, e plină de surprize frumoase la tot pasul și de activități diverse, care să te ajute să te relaxezi și să pleci acasă încărcat cu energie pozitivă. Una peste alta, datoria noastră este să te scăpăm de neplăcerile fizice care te-au adus pe la noi, pentru a putea pleca acasă sănătos și bucuros.

Echipa Vitta Clinic