Consultatia telefonica sau on-line

Consultatia prin mijloace moderne  

Consultatia prin telefon sau video-call poate fi o metoda utila pentru a obtine informatii de specialitate sau pentru a te sfatui in privinta bolii tale sau a cuiva drag tie.

De asemenea este foarte utila cand doresti sa apelezi la Second Opinion. Vezi mai jos, mai multe detalii despre consultatia “Second Opinion”.

Sunt cazuri in care datorita distantei mari, posibilitatea de a te deplasa la cabinetul meu pentru o consultatie directa este limitata. Aici venim in sprijinul tau cu diverse variante. Metodele agreate de mine:

 • convorbire telefonica,
 • video-call pe google meet. Vezi mai multe detalii despre aceasta aplicatie aici . In acest caz, vei primi inainte de ora programata, un link pe care il vei accesa la ora programata. Consultatia on-line pe google meet poate avea loc de pe orice device: laptop, tableta sau smartphone. Pentru desfasurarea optima a consultatiei este important sa faceti un test inainte de consultatie si sa verificati sa fie active atat microfonul cat si camera video.

Vezi mai jos cum faci pentru a te programa.

Ce spun pacientii?

Dorina F.

Sunt în a treia zi de la operația de sindrom de tunel carpian, operație efectuată de dnul dr Vladislav Gyebnar la ambele mâini deodată. …citeste mai mult

C. M.

Recomand cu caldura sa apelati cu incredere la serviciile domnului doctor Gyebnar. Un medic care isi respecta si iubeste profesia si isi tine aproape …citeste mai mult

Consultatia la distanta este o metoda limitata in stabilirea diagnosticului. Datorita lipsei examinarii directe a pacientului de catre mine, concluziile care apar in urma consultului pot fi, intr-o masura relativa, viciate. Avantajele unei examinari la cabinet si modul cum decurge la mine o consultatie poti vedea aici . Daca totusi, nu poti ajunge la cabinet pentru un consult medical, atunci:

Primul pas este sa iei legatura cu mine pentru a decide daca o consultatie prin telefon este oportuna si utila. 

Consultatia la un medic specialist

Programarea unui consult

Programarea se face printr-un e-mail (cu subiectul Consult on-line – Nume pacient) care trebuie sa contina:

 1. Numele si prenumele pacientului;
 2. Varsta pacientului;
 3. Un numar de telefon la care sa te pot contacta eu;
 4. Orasul unde locuieste pacientul;
 5. Cateva poze cu afectiunea:
  • sa fie clare in zona supusa consultului si bine luminate,
  • sa evidentieze bine afectiunea, eventual din mai multe incidente;
 6. Intervalul orar in care preferi sa fi sunat / video call;
 7. Metoda preferata pt consult on-line: telefon sau google meet;
 8. Ataseaza in mail o copie a Op-ului de plata reprezentand contravaloarea consultatiei telefonice.

După expedierea mail-ului vei fi contactat pentru stabilirea exacta a datei si orei consultatiei, dupa care vei primi un link pentru consultatia prin Video-Call .

Pretul unui consult

Pretul unei consultatii telefonice sau online este de 300 lei pentru o consultatie simpla si creste in functie de complexitatea cazului sau de necesitatea unor interpretari de investigatii. Se poate achita prin una din urmatoarele metode:

 1. Transfer bancar catre:
  • Beneficiar: Bestetic For Life SRL, in unul din urmatoarele conturi:
   • cont ING lei: RO16INGB0000999905337757 – Cod BIC/SWIFT: INGBROBU sau
   • cont BT lei: RO07BTRLRONCRT0453582201 – Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22
   • cont BT Euro: RO54BTRLEURCRT0453582201– Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22
  • La detalii trebuie completat “consultatie la distanta”
 2. Prin aplicatii smartphone scanand codul de plata QR – vezi imaginea 2
 3. Direct la o agentie ING prin depunere de numerar la bancomat fara card (vezi cont si beneficiar mai sus).

Important de stiut:   

 • Limita maxima a unei consultatii telefonice este de 20 min;
 • In timpul consultatiei iti recomand sa ai ceva la indemana pentru a-ti lua notite. Vom discuta informatii medicale cu care poate nu esti familiarizat, si care ar fi indicat sa-ti ramana notate.

Ce este Second Opinion – a doua opinie medicala?

“Second Opinion” este o a doua parere medicala, care se recomanda pentru cresterea gradului de incredere in tratamentul propus. Astfel, luarea unei decizii corecte este facuta pe baza unor argumente medicale solide coroborate de la mai multi specialisti.

Aceasta consultatie tip Second Opinion nu aduce atingere si nu pune la indoiala actul medical desfasurat anterior, fiind o activitate paralela, efectuata strict la solicitarea pacientului.

Avantajele Telemedicinei sau a consultatiei On-line

Consultatia la distanta poate contribui la facilitarea si scurtarea drumului spre diagnosticare, in afectiuni unde deplasarea la cabinet este mai anevoioasa. Este utila si pentru identificarea unor investigatii necesare in prealabil pentru o consultatie la cabinet.

Printre principalele avantaje ale telemedicinei de care se bucura pacientii se afla:

 • reducerea timpului petrecut pe drumul catre doctor si a numarului zilelor de concediu luate in acest scop;
 • lipsa costurilor aditionale legate de transport;
 • timp dedicat de catre medic exclusiv pacientului si implicit, incurajarea pacientului sa fie mai deschis cu privire la afectiunea de care sufera (prezenta mai multor persoane in jurul pacientului poate cauza scaderea compliantei pacientului);
 • eliminarea grijilor legate de ingrijirea copiilor/batranilor pentru pacientii care nu au cu cine lasa un copil sau un varstnic pe durata unei consultatii in clinica;
 • este accesibila si foarte usor de utilizat.

Telemedicina poate fi, de asemenea, un instrument excelent pentru a ajuta pacientii sa se simta mai responsabili fata de sanatatea lor, o incredere care este vitala pentru o viata sanatoasa.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar