Fundatia pentru o Viata Sanatoasa

Fundatia pentru o Viată Sănătoasă: răspunsul la nevoile aproapelui

Bună! Sunt dr. Vladislav Gyebnar și vreau să-ți povestesc despre un proiect deosebit pe care l-am conceput și început să-l implementez. Acest proiect este Fundația pentru o Viață Sănătoasă , o organizație non-profit prin care vreau să mă implic social mai mult.


Fundatia pentru o Viata Sanatoasa


Doctor Vladislav Gyebnar chirurgie Plastica Fundatie

Încă un ONG? Da, pentru că nevoile sunt diverse și complexe iar răspunsul nostru trebuie sa fie pe măsură. Am fost confruntat cu o mulțime de cazuri deosebite și am ajuns să cunosc nevoile speciale ale oamenilor. Cel mai bun răspuns la aceste nevoi este implicarea prin ceea ce știu să fac mai bine, prin munca mea.

Pentru a avea cadrul legal necesar și pentru a dispune și de mijloacele materiale potrivite, am înființat fundația. Dacă vrei să fii și tu alături de mine, te îndemn să accesezi site-ul fundației ( click aici ) – și să ne contactezi. Avem nevoie să fim susținuți financiar în proiectele și cauzele noastre. Avem multiple instrumente de susținere în funcție de cum dorești să ne sprijini:

  • dacă ești persoană fizică ne poți susține aici ,
  • iar dacă ești persoană juridică de asemenea ne poți susține aici .

Neajunsuri pe care vreau să le remediem

Fundația pentru o Viață Sănătoasă este răspunsul la multele nevoi pe care le-am întâlnit în contactele cu pacienții. Pe unii dintre ei nu i-am putut asista doar în cadrul oferit de sistemul nostru medical. A fost nevoie de eforturi extinse pentru a întâmpina nevoile lor.

Prevenția și tratamentul imediat sau de durată al unor afecțiuni nu sunt asigurate de sistemul nostru de asigurări. Dar un ONG ar putea să se implice în asta. Am început să vedem necesitatea intervențiilor private pentru asigurarea nevoilor speciale ale pacienților noștri.

Fundația este soluția noastră. Cheta ocazională printre prieteni sau cunoștințe nu este îndeajuns. Cazurile cu care adesea ne confruntăm arată că eforturile pe care le depunem trebuie să fie constante și susținute. Și dacă tot ne-am organizat într-o fundație, de ce să ne oprim la pacienții noștri? Sunt atâtea cazuri încât ne dăm seama că putem să activăm și în zone din afara ariei noastre profesionale. Vizitează site-ul nostru și familiarizează-te cu noi și cu proiectele noastre .

Cu ce se ocupă fundatia?

Prin această fundație, vreau să oferim gratuit munca noastră, a specialiștilor. Mulți pacienți sunt descurajați de implicațiile financiare mari ale unor intervenții de care au, totuși, nevoie. Aici vreau eu să ajutăm: pe lângă consultații și sfaturi, împreună cu colegii mei vom oferi pro bono munca noastră. Noi vom opera gratuit cazurile în care pacienții sunt în dificultate de plată. Desigur că toate costurile unei intervenții chirurgicale trebuie să fie acoperite, iar aici interveniți voi. Tu susții costurile conexe pentru ca acestea să fie acoperite și pentru ca pacienții să aibă parte de îngrijirea pe care o merită oricine.

Ne vom ocupa cu precădere de prevenție medicală prin promovarea și efectuarea de screening pentru cancer tegumentar și de intervenții chirurgicale în cazurile de malformații la copii, de afecțiuni chirurgicale ale mâinii, de tumori și cancere tegumentare.

Prevenția eficientă are la bază informarea corectă a pacientului și alungarea fobiei de halat alb. Vom uza de toate canalele de comunicare posibile pentru a ne atinge acest scop. Considerăm că un pacient informat e pe jumătate vindecat și are cele mai mari șanse să fie sănătos. Un Video motivațional în acest scop poți urmări mai jos:

În pozele de mai jos se pot vedea câteva exemple de patologii din proiectele pe care le abordează Fundația pentru o Viață Sănătoasă:


Sechele după arsuri:
brida retractie deget dupa arsura postcombustional


Tumori de piele:


Malformații la copii:

Pe lângă acestea, întotdeauna căutăm să oferim sprijin pacienților care au suferit traume deosebite sau sunt afectați de boli grave. Acești oameni trec prin niște situații greu de imaginat și de dus pe umeri. Suntem alături de ei și de familiile lor pentru a-i ajuta să-și ducă poverile și pentru a le reda speranța. Acest gen de cazuri, cum este Povestea lui Abiam , vor fi prezentate detaliat pe site-ul nostru și veți putea decide să vă implicați direct în ele.

Alatură-te celor care ne sustin! Cum te poti implica TU:

Sunt mai multe modalități prin care și tu poți contribui la împlinirea proiectelor noastre:

  1. Prin Donație directă unică sau recurentă.
    Dacă ești o persoană doritoare să te implici în acțiuni umanitare, noi îți oferim instrumentul. Click aici pentru detalii.
  2. Redirecționează 2% ca Persoană Fizică.
    O dată pe an, fără să dai nici un leu de la tine, poți redirecționa un procent de până la 3,5% din impozitul pe care l-ai plătit deja către stat. Această sumă care ți-a fost trasă din venitul tău lunar pe anul precedent, este deja în contul trezoreriei statului și se va opri acolo dacă nu o redirecționezi către un ONG. Click aici pentru detalii.
  3. Sprijină ca Persoană Juridică.
    Dacă ai firmă, poți face o Sponsorizare sau redirecționare a 20% din impozit pentru unul din proiectele sau cauzele noastre în derulare. Click aici pentru detalii.  

Motivatiile din spatele Fundatiei pentru o Viată Sănătoasă

Împreună cu colegii mei din echipa Bestetic ne străduim să vă oferim un act medical de cea mai bună calitate. Grija noastră pentru pacienți și nevoile lor este, deja, o marcă prin care suntem recunoscuți și datorită căreia suntem căutați. Aceste obiective profesionale provin dintr-o motivație interioară de a ne face profesia bine și de a face bine celor cu care intrăm zi de zi în contact.

De-a lungul activității mele profesionale am întâlnit oameni de toate felurile și din toate păturile sociale. Asta mi-a arătat că în fața afecțiunilor sau bolilor suntem cu toții vulnerabili. Însă, tot viața mi-a arătat că unii sunt mai vulnerabili decât alții. Pentru unii, vârsta este un factor agravant, pentru alții, educația. Singurătatea poate fi și ea o cauză a marginalizării.

Pentru cei mai mulți, însă, posibilitățile materiale reduse înseamnă și posibilități de îngrijire medicală reduse. Sistemul medical românesc are numeroase lacune. Asta face ca cei marginalizați să fie dezamăgiți sau chiar respinși și privați de îngrijirea de care au nevoie zi de zi sau în situații excepționale.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar