Biografie doctor Titus Grecu

Bine ai venit!
Sunt Dr. Titus Grecu, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. În prezent îmi desfășor activitatea în clinica Vitta din Timișoara.

Visul meu din copilărie a fost să pot ajuta cât mai mulți oameni, iar acum aceasta este meseria mea. Vă invit să îmi urmăriți povestea pentru a afla mai multe despre mine, atât ca medic, dar și ca persoană.

Dr Titus Grecu chirurgie plastica Vitta Clinic Timisoara

Formare profesională
În anul 2014 am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara.
Am urmat cursurile de rezidențiat în Marea Britanie și am obținut specializarea în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă.

Ultimul an de rezidențiat în Chirurgie Plastică l-am desfășurat în România, la Spitalul Clinic Județean ,,Pius Brânzeu” din Timișoara – Casa Austria.

Cursurile postuniversitare de masterat în Medicină Estetică le-am urmat la Universitatea din Verona, pe parcursul anilor de rezidențiat. În cadrul acestora am avut ocazia de a participa la numeroase intervenții, proiecte și conferințe, atât naționale, cât și internaționale.

Deoarece sunt o persoană deschisă și îmi place să împărtășesc informații, mi-am petrecut o parte importantă a activității ca lector, predând studenților din ani terminali. În anul 2016 am avut ocazia de a le oferi informații relevante viitorilor medici. Temele de interes și de discuție au constat în informații cu privire la anamneza pacienților cu cancer de piele și abilitățile necesare în diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii tratate în cadrul disciplinei în care îmi desfășor activitatea.

Pe parcursul acestor ani am participat la aproximativ 4000 de intervenții. Dintre acestea, 1500 au fost individuale.

În cadrul domeniului medical am fost atras de la început de chirurgia plastică, în special de către tumorile cutanate și subcutanate. Întrucât tratarea acestor formațiuni îmbină partea curativă cu cea estetică, chirurgia tumorilor tegumentare a reprezentat mereu o provocare pentru mine.

Cercetare și management

În anii 2018-2019, la Spitalul Royal Preston din Marea Britanie, în cadrul departamentului de Chirurgie Plastică, am activat ca lider coordonator. Aici am fost responsabil cu repartizarea atribuțiilor medicilor departamentului de chirurgie plastică al spitalului.

În anul 2019 am desfășurat activități de cercetare în cadrul rețelei științifice ResearchGate, unde mi-am dedicat activitatea studiului cauzelor carcinomului bazocelular gigant.

Activitatea mea medicală și de cercetare continuă la Vitta Clinic, unde ne străduim mereu să le oferim pacienților soluții adecvate și eficiente.

Vezi aici și Curriculum Vitae Dr Titus Grecu

Activitatea în cadrul Vitta Clinic

M-am alăturat echipei Vitta Clinic în anul 2022, ca medic specialist în chirurgie plastică, activând predominant în domeniul chirurgiei tumorilor tegumentare/ subtegumentare și chirurgiei estetice.

În atenția pacienților, trebuie să menționez că formațiunile apărute pe piele nu trebuie ignorate, întrucât acestea pot ascunde afecțiuni mai periculoase, precum cancerele de piele.

Prevenția este cea mai puternică armă de care dispunem, în special în ceea ce privește cancerele de piele. Prin intermediul prevenției ne putem menține sănătoși și putem evita posibilele complicații.
Putem să prevenim extinderea unui cancer de piele prin descoperirea sa la timp și excizia imediată a acestuia.

Dacă observi modificări ale alunițelor sau orice formațiune nouă sau ieșită din comun, programează-te la o consultație.

Dr. Titus Grecu