Test pentru Sindrom de Tunel Carpian

Test STC

Un Sindrom de tunel carpian ne poate afecta semnificativ calitatea vieții, provocând un ușor disconfort în stadiile incipiente, sau poate deveni chiar un calvar în stadiile severe.

Este caracterizat prin furnicături și amorțeală în primele patru degete, dar trebuie precizat faptul că aceste simptome specifice apar doar la 70 % din cazurile de Sindrom de tunel carpian. În restul cazurilor, 30 %, simptomele pot fi atipice și mai greu de recunoscut. Astfel că, în activitatea mea clinică întâlnesc frecvent situația în care pacienții suferinzi “rătăcesc” și pierd mult timp în căutarea soluției pentru problemele cauzate de un Sindrom de tunel carpian.

Astfel că am conceput un test STC care să te ajute în orientarea asupra cauzei suferinței tale de la nivelul mâinii.

Test Sindrom de tunel carpian Vitta Clinic

Acum, un simplu test online te poate orienta în suspiciunea ta

Sindromul de tunel carpian este o boală pe cât de simplă, pe atât de greu de diagnosticat. De multe ori “banalele” furnicături sau amorțeli în degetele mâinii sunt neglijate iar boala avansează până provoacă dureri.
Accesează mai jos un Test Sindrom de Tunel Carpian pentru a afla ce ai de făcut în caz că te supără mâinile sau suspectezi o astfel de boală. Acest test este disponibil online și se poate realiza foarte facil acasă.

Test Sindrom de Tunel Carpian

Totul despre un Sindrom de tunel carpian – STC

Mai jos găsești și alte articole și materiale informative despre un Sindrom de tunel carpian care s-ar putea să-ți fie utile 👇

De la Dr. Vladislav Gyebnar despre sindromul de tunel carpian:

Ce spun pacientii?

Neagu Mariuta
Ploiesti - jud. Prahova

Hristos a înviat Încep prin a mulțumii domnului doctor Vladislav Gyebnar și întregii echipe de la Vitta Clinic (echipa fantastica sau Marea familie Vitta …citeste mai mult

Simona Ciochina
Vulcan - jud. Hunedoara

În data de 05.03.2024 a fost operată mama mea Bernhardt Maria la această clinică de către Domnul Doctor Vladislav Gyebnar, având diagnosticul de sindrom …citeste mai mult

Teste electrofiziologice în Sindromul de tunel carpian

EMG Tunel carpian este examinarea paraclinică obligatorie necesară pentru:

  • certitudinea diagnosticului,
  • diagnosticul diferențial,
  • aprecierea severității și prognosticului STC;

Electromiografia (EMG) este un studiu electrofiziologic care se efectuează de un neurolog expert în electrofiziologie. Acest studiu oferă date complexe despre funcția nervului median, măsurând parametri funcției acestuia. Se măsoară amplitudinea, latența și viteza de conducere nervoasă (VCN) rezultând o imagine asupra gradului de afectare a nervului. Studiile de conducere nervoasă pot preciza pe lângă diagnostic și afectarea calitativă și cantitativă a nervului median în tunelul carpian.

IMPORTANT
Acest test STC, respectiv articol, are scop strict educativ!
Nu înlocuiește o consultatie și nu stabilește un diagnostic.
Te rog să consulți un specialist înainte de a lua o decizie medicală.

Atenție! Verifică de unde îți procuri informațiile și evită articolele sau forum-uri cu informații care nu au autor sau care nu certifică textul scris. Alege cel mai bun chirurg de mână.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar