Nev congenital gigant

Cunoscut ca si nev pilos sau neonatal. Este o tumora benigna cu aspect de pata bruna, plana sau usor supradenivelata, cu sau fara fire de par, frecvent de dimensiuni semnificative care pot atinge peste 20 cm diametru, de obicei prezent din nastere sau aparut imediat dupa nastere.

Provoaca un prejudiciu estetic major, deseori creand un adevarat handicap social, adesea insotit inclusiv de tulburari de comportament sau alterari psihice. Nevii melanocitari congenitali cresc si devin mai intens pigmentati odata cu varsta. Insa riscul cel mai mare este transformarea nevului in melanom malign (adica cancer)

Exista mai multe metode de tratament, specifice fiecarui caz in parte. Indepartarea prin metodele chirurgicale clasice poate produce cicatrici proportionale cu marimea nevului.

O alternativa terapeutica recenta este indepartarea acestui nev pilos fara cicatrice, prin terapie cu laser-radiofrecventa. Pentru a vedea daca aceasta metoda poate fi aplicata si in cazul dumneavoastra, va astept la o consultatie. Aici vom stabili impreuna indicatia si metoda de tratament, precum si ingrijirile si controalele de dupa efectuarea procedurii.


Poza 1 – Nev congenital gigant:
nev congenital


Poza 2 – Nev congenital gigant:
nev pigmentar