Chirurgia intima – Labioplastia

Ce este labioplastia?

LabioplastiaUn capitol extrem de delicat al chirurgiei plastice si estetice il reprezinta chirurgia organelor genitale externe (chirurgie intima). Din acest capitol face parte si labioplastia care reprezinta o interventie de modelare a labilor.

La femeie labiile mici au un rol esential in protejarea orificiului vaginal, contribuind la igiena intima. In anumite cazuri labiile mici au dimensiuni exagerate sau sunt asimetrice. In aceste cazuri ele proemina la exterior, ne mai fiind protejate de labiile mari. Astfel apare un disconfort functional si estetic (durere, iritatii locale, dificultati la imbracarea pantalonilor mulati sau la practicarea unor activitati sportive, afectarea vietii sexuale).

Labioplastia este una dintre cele mai frecvente interventii din categoria chirurgiei estetice intime. Interventia urmareste atat reducerea dimensiunilor labiilor mici cat si simetrizarea lor.

In anumite cazuri speciale, labiile acopera complet sau partial clitorisul. In aceasta situatie senzatiile in timpul actului sexual sunt mult diminuate. In astfel de situatii, o interventie de eliberare a clitorisului este necesara, iar eliberarea lui duce la o viata sexuala normala.

Interventia de micsorare a labiilor mici se realizeaza în conditii de discretie totala, sub anestezie generala, pentru un confort maxim al pacientei.

Recuperarea este rapida, dupa 1 – 2 saptamani, iar satisfactia aproape imediata.