Scuipatul pe strada – fenomen social cu consecinte severe

Scuipatul pe strada si consecintele acestui act

Te deranjeaza cei care scuipa pe strada? S-ar putea ca reactia ta sa fie intemeiata! Acest gest aparent banal, dar cat se poate de dezgustator, are efecte negative grave asupra sanatatii noastre.

Scuipatul pe stradaScuipatul pe strada deschide un ciclu periculos care permite raspandirea microbilor si aparitia unor imbolnaviri adesea severe. Scuipatul de pe jos este cel mai adesea supus deshidratarii, iar microbii sunt antrenați impreuna cu particulele de praf si ajung in plamanii nostri.

Ce poate face cineva daca chiar simte nevoia sa scuipe? Poate folosi o batista! O simpla batista poate opri raspandirea microbilor prin scuipat. Ce poti face cand vezi pe cineva ca scuipa pe jos? Ia atitudine!

Specialistii, atat medici cat si psihologi, ne avertizeaza asupra efectelor negative ale scuipatului pe jos. Posibile metode de atentionare si constientizare a celor care fac asemenea gest le puteti urmari in clipul de mai sus. Sanctionarea ferma de catre opinia publica poate duce la diminuarea frecventei acestui comportament nepotrivit. Fiecare dintre noi poate face ceva pentru remedierea situatiei.