Tratament fara operatie in Boala Dupuytren

Colagenaza Clostridium Histolyticum in maladia Dupuytren 

Tratamentul fara operatie cu Colagenaza este ultima si cea mai moderna tendinta in tratamentul bolii Dupuytren.

colagenaza Xiapex - tratament fara operatie in Dupuytren

Maladia sau boala Dupuytren – vezi poza 1 si 2 – este o boala invalidanta care afecteaza mainile si se manifesta prin indoirea degetelor in palma cu imposibilitatea extensiei acestora – vezi aici tot ce trebuie sa stii despre boala Dupuytren


Poza 1 – Boala Dupuytren:
Xiapex tratament fara operatie in boala Dupuytren


Poza 2 – Boala Dupuytren:
Xiapex tratament fara operatie in maladia Dupuytren

Clipuri video exempificative    

In toate exemplele prezentate se foloseste colagenaza, iar tratamentul s-a efectuat in clinica Bestetic.

Video 1 – Clip cu un caz de boala Dupuytren la degetul patru in stadiul ⅔.

Se poate urmari cat de simpla si nedureroasa este procedura care se efectueaza prin injectarea de colagenaza. Este evidentiat aspectul mainii inainte, in timpul procedurii si dupa.

Video 2 – Clip cu un caz de boala Dupuytren la deget inelar in stadiul 1. De asemenea se poate vedea aspectul inainte de procedura si imediat dupa.

Ce este Colagenaza? De ce tratament fara operatie?

Colagenaza care contine Clostridium Histolyticum este o enzima cu proprietati proteolitice. Aceasta enzima topeste coarda fibroasa specifica maladiei Dupuytren.

Ce spun pacientii?

Tudorel M.

Buna ziua, in perioada 15-16 septembrie 2020 am fost tratat pentru maladia Dupuytren de catre domnul doctor Vladislav Gyebnar printr-o interventie non-chirurgicala. Totul a …citeste mai mult

Gelu B.

Profesionalism şi suflet! Am suferit de maladia Dupuytren la ambele mâini. Stadiul maladiei a fost foarte avansat – atât la o mână, cât și …citeste mai mult

Experienta mea cu colagenaza Clostridium Histolyticum     

Primul meu contact cu Xiapex a fost in 2014 la Congresul European de Chirurgia Mainii de la Paris – FESSH 2014 – vezi poza 3 si 4.

In Romania sunt primul chirurg specializat pe mana – chirurgia mainii care a efectuat tratamentul bolii Dupuytren prin tehnica non-chirurgicala cu ajutorul enzimei proteolitice Clostridium Histolyticum – Xiapex.


Poza 3 – Stand-ul de prezentare al Colagenazei:
Tratament fara operatie in boala Dupuytren - colagenaza Xiapex


Poza 4 – Demo cu modul de utilizare al Colagenazei:
Tratament fara operatie in boala Dupuytren - colagenaza Xiapex - demonstrativ

Tratamentul cu colagenaza Clostridium Histolyticum   

Propriu zis este o procedura de fasciotomie enzimatica folosindu-se proprietatile proteolitice ale Clostridium Histolyticum. Acest tratament pentru boala Dupuytren seamana cu un tratament naturist.

Se realizeaza prin injectare locala a enzimei proteolitice in brida bolnava care trage degetul in palma. Brida este topita de aceasta substanta denumita comercial Xiapex. Avantaj: nu este necesara incizia specifica unei operatii. Astfel, dupa procedura nu avem cicatrice iar recuperarea este mult mai rapida. 

Tratamentul cu colagenaza este indicat la pacientii cu boala Dupuytren cu cordon fibros palpabil. De asemenea se poate folosi si in tratamentul barbatilor cu boala Peyronie – cei care prezinta coarda fibroasa retractila la penis.


Colagenaza Clostridium Histolyticum:
Xiapex tratament fara operatie in boala Dupuytren


Colagenaza Clostridium Histolyticum:

Spitalizarea si durata interventiei

Terapia cu colagenaza necesita doua zile consecutive de tratament. Procedura dureaza aproximativ 20 de minute, in fiecare zi.

In prima zi colagenaza se injecteaza in brida si se lasa sa actioneze 24 de ore. In acest timp, enzima actioneaza si topeste brida prin liza fibrelor de colagen, componenta principala a corzii retractile din boala Dupuytren. A doua zi se realizeaza intinderea degetului afectat, sub anestezie.

Rezultatul tratamentului se vede imediat dupa ruperea coardei, respectiv a doua zi. Pacientul pleaca din clinica cu degetele intinse si functionale.

Pretul tratamentului cu colagenaza

Pentru a afla un pret in tratametul cu colagenaza este necesar sa accesati link-ul de aici – si sa respectati instructiunile de la paragraful Pretul interventiei pentru Maladia Dupuytren.  

Acomodarea in Timisoara pentru pacientii mei   

Tratamentul cu colagenaza necesita prezenta pacientului timp de doua zile in Timisoara. Pacientilor mei care vin la tratament din alte zone le recomand sa consulte ghidul de acomodare facand click aici. Aici se gasesc recomandari de cazare si parcare aproape de clinica si locuri de vizitat in oras.


Xiapex fara operatie in Boala Dupuytren


Xiapex fara operatie in Maladia Dupuytren

Contraindicatii si complicatii   

Contraindicatii nu prea exista. La pacientii cu tulburari de coagulare a sangelui se recomanda precautie.

Complicatiile dupa tratamentul cu Colagenaza sunt minime. Frecvent apar echimoze si vanatai in palma, rareori durere. Recidiva este citata extrem de rar, sub 5%.

Este interzisa folosirea aspirinei si derivatelor sale sau a altor medicamente hipocoagulante / anticoagulante (care intarzie coagularea si prelungesc sangerarea) cu 10 zile inainte de interventia chirurgicala.

Colagenaza Clostridium Histolyticum se gaseste sub diverse denumiri comerciale. In Europa se gaseste sub denumirea de Xiapex iar in Statele Unite, Xiaflex.

Nu uita! Cel mai folositor deziderat ramane interventia corecta si la timp. 

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar