Viziune si misiune

Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceţi-le si voi la fel

Matei 7:12

Poate suna banal sau cliseistic, dar inainte de a fi medic, sunt om. Am fost fiu, apoi tata, prieten, apoi iubit, student, apoi indrumator. Toate aceste calitati ale mele le definesc in relatie cu ceilalti, cu cei care mi-au fost si inca imi sunt aproape, cu cei cu care interactionez in fiecare zi.

Viziune

Viziunea mea:               

 

Cred cu tarie ca relatia dintre mine si pacient trebuie sa se bazeze pe un parteneriat fundamentat. Pe incredere si respect reciproc. Comunicarea dintre noi trebuie sa fie cat se poate de deschisa. Imi incurajez pacientii sa se intalneasca cu mine, sa-mi puna intrebari si sa-si exprime temerile, iar eu ma angajez ca le voi prezenta experienta prin care vor trece, perspectivele si rezultatul estimat al tratamentului propus.

Pacientul trebuie sa fie informat corect inainte de a lua o decizie.

Prea multi oameni au venit la medic doar in ultima clipa. Atunci cand nu mai puteau duce pe picioare o afectiune sau cand calitatea vietii le era semnificativ si iremediabil afectata.

Desigur ca perspectiva unui tratament radical sau a unei interventii chirugicale ne poate paraliza de teama, dar indepartarea fricii se face prin comunicare, educare si informare. Cred ca, inainte de a lua o decizie, pacientul trebuie sa fie informat corect si, astfel, va lua cu usurinta o hotarare buna pentru el.

 

Misiunea mea

 

Imi ajut pacientii sa obtina o stare de spirit pozitiva, plina de incredere in rezultatul colaborarii noastre.

Pentru stabilirea acestui tip de relatie cu pacientii, o mare parte din timpul meu o dedic consultatiei, iar pe intreaga durata a tratamentului acord o grija deosebita confortului pacientului. Empatizand cu ei, imi ajut pacientii sa obtina o stare de spirit pozitiva, plina de incredere in rezultatul colaborarii noastre.

Pentru ca de multe ori e nevoie de o abordare interdisciplinara a afectiunilor, colaborez cu colegi care aplica acelasi cod deontologic si care impartasesc aceleasi valori: orientarea activitatii catre satisfactia pacientului, profesionalism si calitate a actului medical.

 

Mai mult decat servicii medicale, grija fata de oameni

 

Insist sa se stie ca grija fata de nevoile pacientilor este unul dintre principiile care stau la baza activitatii mele. Munca noastra ca medici, nu este completa daca reusim doar sa punem un diagnostic corect, sau doar daca o interventie chirurgicala este reusită. Munca noastra este incununata cu succes atunci cand pacientul este vindecat complet. Iar asta inseamna ca toate nevoile lui medicale sunt implinite.

Asa cum am tot spus, misiunea unui medic este atat sa trateze cat si sa previna bolile si afectiunile care pot afecta sanatatea noastra si a semenilor nostri. Urmand acest crez, nu am stat cu mainile in san. L-am urmarit pana mi-am dat seama ca sunt inca multe nevoi care raman neimplinite din motive care nu ar trebui sa existe. Unii pacienti se tem, pur si simplu, sa vina la un consult. Altii spun ca nu sunt motivati sa se trateze pentru ca “oricum sunt batrani”. Iar unii, poate cei mai multi, nu au acces la servicii medicale pentru ca nu dispun de resurse materiale. Aceste cauze, pe langa altele, determina aparitia unor cazuri medicale deosebite care provoaca suferinte indelungate pentru cei afectati.

Fundație

Am decis ca vreau sa fiu alaturi de acesti oameni care sunt lipsiti sau tematori sau, poate, prost informati. Cu aceste ganduri, am infiintat FUNDATIA PENTRU O VIATA SANATOASA si pot spune cu bucurie ca acest proiect incepe sa aduca roade. In cadrul fundatiei ma implic in diverse proiecte: 

  • de preventie, prin informare medicala corecta si prin consultatii, 
  • de malformatii la copii, in special la maini, 
  • de reconstructie de san dupa cancerul mamar. 

Pe langa aceste zone largi de activitate, avem cazuri pe care le sprijinim in mod special si in care ne implicam si material, nu doar medical.

Suntem foarte aproape sa demaram un nou proiect axat pe preventie. Chiar acum, pregatesc un material video care va prezenta concret ce facem prin fundatie. Asa ca tineti aproape ca sa vedeti cum ma puteti sprijini si voi in acest demers.

 

Te ajut sa afli ce se intampla cu tine

 

De mai mult de 6 ani creez si pun la dispozitia publicului larg materiale de informare medicala corecta. In acest fel am putut veni in ajutorul multor oameni debusolati care erau in cautarea unui tratament sau a unui specialist. De multe ori erau suferinzi de afectiuni grave care le puneau in pericol chiar viata si a celor care pentru orice intrebare se indreapta catre Internet pentru a gasi raspunsuri.

Aici iti pun la dispozitie o colectie vasta de materiale video pentru documentare. Cazuri medicale rezolvate cu succes de mine si alte productii de informare medicala corecta – vezi aici canalul meu de YouTube. 

Nu e usor sa ajungi si sa ramai in pas cu tehnologiile si media in continua schimbare, dar viziunea mea imi da energie sa fiu prezent acolo unde sunt oamenii, sa gandesc si sa prezint aceste materiale informative prin prisma pacientului si sa le fac usor de inteles de cei care nu fac parte din sistemul medical sau care nu au o educatie medicala.

viziune

Nu in ultimul rand, pentru ca pun pret pe oameni si pe relatiile construite cu ei, am creat in cadrul echipei Bestetic un mediu prietenos pentru ca pacientul sa plece de la noi cu zambetul pe buze.

Misiunea clinicii Vitta by Bestetic

 

Am creat in cadrul echipei Bestetic un mediu prietenos pentru ca pacientul sa plece de la noi cu zambetul pe buze.

Desigur ca nu lucrez singur. Un act medical de succes depinde de colaborarea stransa cu alti colegi care au, la randul lor, roluri vitale in colaborarea noastra. Am strans in jurul meu oameni profesionisti care au aceeasi abordare si aplecare spre nevoile pacientului si am creat in cadrul echipei Bestetic un mediu prietenos pentru ca pacientul sa plece de la noi cu zambetul pe buze.

Punem foarte mare accent pe confortul pacientului. Atentia la nevoile si siguranta pacientului precum si lipsa durerii sunt unele dintre cele mai importante deziderate ale noastre.

Ne mandrim cu faptul ca pacienti din toate colturile țarii, si chiar din afara, apeleaza la serviciile noastre medicale.

Noi oferim mai mult decat chirurgie. Oferim ingrijire si sanatate.

Cum reusim sa facem asta? Suntem, pur si simplu, atenti la nevoile pacientului.

 

Implinire

 

Parfumul unei flori nu se raspandeste contra vantului; totusi, reputația unui om bun se raspandeste in lume chiar si contra vantului.

Stanislaw Lec

Iata ce spun pacientii nostri, in cuvintele lor, despre colaborarea cu noi – vezi aici

 

Feedback de satisfactie

 

Daca ai fost sau vei deveni pacientul nostru, trebuie sa stii ca tinem legatura chiar si dupa incheierea tratamentului. Si noi suntem intr-un proces continuu de invatare si dezvoltare si pretuim atat cuvintele voastre de apreciere cat si criticile constructive.

Chestionarul nostru de feedback se gaseste in Contact – vezi aicicu click pe clinica unde ai fost tratat.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar