Indepartarea alunitelor si nevilor fara semne

Ce formatiuni pot fi indepartate fara cicatrici?

Exista unele categorii de tumori tegumentare care pot fi indepartate de la suprafata pielii prin metode speciale, fara sa ramana cicatrici vizibile. Este vorba despre alunite – vezi detalii despre alunite aicipapiloame – vezi detalii despre papiloame aici, veruci, nevi. 

O alta leziune tegumentara care poate fi indepartata fara cicatrici prin radiofrecventa este clavusul sau batatura – vezi detalii despre batatura aici.


Poza 1 – Exemplu de caz inainte de procedura:
fara cicatrici


Poza 2 – Exemplu de caz dupa procedura:
fara cicatrici alunita

Precizez ca poza dupa procedura (poza 2) nu a fost cosmetizata nici cu farduri sau fond de ten si nici electronic prin photoshop sau alte mijloace.

Vezi un videoclip cu un caz tratat prin radiofrecventa:

Ce tipuri de formatiuni tegumentare nu se pot indeparta cu radiofrecventa?

Tumorile care au indicatie pentru aceasta metoda sunt papiloamele, verucile seboreice, alunitele, nevii si chiar unii nevi piloşi (inclusiv de dimensiuni importante – vezi detalii aici ), etc.

Consultatia

In timpul consultatiei de specialitate (vezi aici totul despre consultatie), la cerere, se pot analiza toate alunitele sau nevii dumneavoastra. Voi stabili daca procedura poate fi aplicata la tipul dumneavoastra de formatiune tumorala. Daca formatiunile de pe tegumentul dumneavoastra sunt suspecte, va voi recomanda protocolul de tratament adecvat.

De ce radiofrecventa?

Metoda consta in indepartarea formatiunilor (alunitelor si nevilor) cu un dispozitiv special, care emite unde radio la o frecventa inalta. Propriu zis este o scoatere de alunite fara operatie, fara bisturiu.

Modul de actiune consta in vaporizarea celulelor la cativa microni de ansa bisturiului. Celulele din tesutul de vecinatate raman intacte, fara cea mai mica suferinta. Acest lucru creeaza premisele unei vindecari ideale, fara cicatrici vizibile.

Astfel scoaterea alunitelor fara semne este posibila!

Metoda fara cicatrici

Se produce vaporizarea cu radiofrecventa – laser, a tesutului tumoral pana la stratul dermal al tegumentului (vezi poza 4). Apoi, in aproximativ o saptamana, zona operata se vindeca prin epitelizare. In acest timp se observa o pata mai pigmentata (mai inchisa la culoare),  urmand ca in decurs de o luna culoarea sa se amelioreze (vezi poza 5).

Exemplu de caz inainte si in evolutie:


Poza 3 – Inainte:


Poza 4 – Imediat dupa:


Poza 5 – La 2 luni:

Alte exemple de cazuri rezolvate cu Radiofrecventa – Laser:


Poza 6 – Exemplu de caz:
Fara cicatrici


Poza 7 – Exemplu de caz:
Alunite nevi fara cicatrici

Ce se intampla dupa interventia chirurgicala? Recuperarea

Imediat dupa operatie veti primi o lista cu recomandari specifice.

Activitatea zilnica poate fi reluata din a doua zi.

La fata nu este permisa folosirea fondului de ten pana la definitivarea crustei.

Dupa interventie trebuie evitata expunerea la soare a zonei operate timp de aproximativ 2 luni.

Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ma contactati

Dr. Med. Vladislav Gyebnar