Teste in examinarea mainii

Doctor Vladislav Gyebnar Bestetic Chirurgie Plastica Timisoara

Pentru un diagnostic corect in patologia segmentului mana – antebrat, atat acuta cat si cronica, este necesara examinarea mainii si testarea ei cu teste specifice. Folosirea testelor specifice faciliteaza obtinerea unui diagnostic, fara de care nu putem avea un tratament adecvat. Prin testare se evalueaza vascularizatia, sensibilitatea, functia motorie precum si mobilitatea activa si pasiva.

Aceste teste vin in ajutorul atat a medicilor de familie cat si a clinicienilor de diverse specialitati spre a identifica corect o patologie si a o indruma la un specialist in chirurgia mainii.

Nu uita! Cel mai folositor deziderat ramane interventia corecta si la timp.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu inlocuieste o consultatie si nu stabileste un diagnostic.
Te rog sa consulti un specialist inainte de a lua o decizie medicala.

Testul Durkan

Foarte util in stadiile incipiente ale sindromului de tunel carpian. Ce este un sindrom de tunel carpian? Vezi aici.

Testul Phalen

De asemenea util in stadiile incipiente ale sindromului de tunel carpian. Ce este un sindrom de tunel carpian? Vezi aici.

Testul Froment

Util in examinarea mainii pentru testarea functiei motorii a nervului ulnar si ne ajuta la orientarea spre o suspiciune de compresiune a nervului in canalul cubital la cot sau in canalul Guyon. Vezi mai multe detalii despre Sindromul de tunel cubital aici si Sindromul de canal Guyon aici.

Testul Finkelstein

Se efectueaza pentru diagnostic clinic in maladia De Quervain. Specific pentru aceasta boala este durerea la baza degetului mare, durere care se accentueaza la miscarea de prindere. Mai multe detalii vezi aici.

Testul Grind

Se efectueaza in suspiciunea artritei policelui sau trapezo-metacarpiene. Mai multe detalii despre boala vezi aici.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar