Totul despre carcinomul bazocelular

Carcinomul bazocelular reprezintă una dintre cele mai răspândite forme de cancer de piele, acesta afectând celulele aflate la baza epidermului. Din punct de vedere al aspectului, carcinomul bazocelular seamănă cu o aluniță. În general, semnalele de alarmă sunt trase abia atunci când formațiunea începe să dezvolte cruste sau să sângereze.

În ultimii ani cancerele de piele au luat o foarte mare amploare, afectând un procent mare din populație. Astfel, carcinomul bazocelular rămâne una dintre cele mai frecvente cancere de piele din România și din lume.

Cum tot mai mulți pacienți ni se adresează în vederea extirpării acestui tip de carcinom, considerăm că este important să îți punem la dispoziție un ghid complet în privința carcinomului bazocelular. Acest ghid este format dintr-o serie complexă de articole de specialitate, dedicate unor teme specifice ale acestei afecțiuni, menite să îți ofere o informare medicală corectă.

Informații certificate clinic despre carcinomul bazocelular:

Aici poți găsi informații (vezi mai jos) despre ce este carcinomul de piele, simptome carcinom bazocelular, cum se pune un diagnostic carcinom bazo-celular, tratamentul carcinomului bazocelular, cum prevenim apariția unui carcinom de piele.

Totul despre carcinomul bazocelular

În lista de mai jos vei găsi o serie de articole dedicate, de specialitate, pe care le poți accesa printr-un singur click. Articolele prezente în această listă tratează în detaliu diverse teme despre carcinomul bazocelular.

Nu uita, informația te poate menține sănătos și te poate scuti de complicații. Dacă la formațiunile tumorale de pe piele sesizezi orice modificare de textură, volum, diametru sau culoare, acestea pot prezenta un risc. În acest caz, îți sugerăm să te programezi cât mai rapid la o consultație de specialitate.

IMPORTANT
Acest articol are scop strict educativ!
Nu înlocuiește o consultație și nu stabilește un diagnostic.
Te rog să consulți un specialist înainte de a lua o decizie medicală.

Articol scris de colectivul clinicii Vitta